ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦΙΑΠΘ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/9/2011
Στο φόντο της ύφεσης και της παγκόσμιας κρίσης, την ώρα που τα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλουν οι αγορές επεκτείνονται παντού και οι εργαζόμενοι και η νεολαία ξεσηκώνεται σιγά σιγά σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, το μπλοκ της εξουσίας (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗ.ΣΥ) αποπειράται ακόμα ένα χτύπημα. Μετά την προκλητική ψήφιση του μεσοπρόθεσμου το καλοκαίρι, συνέχεια των υπόλοιπων αντιδραστικών μέτρων, έρχεται ο νέος νόμος πλαίσιο για την τριτοβάθμια.
Η σύνταξη και ψήφιση του νόμου εντός του καλοκαιριού, πριν καν αρχίσει η ακαδημαϊκή χρονιά, αποτελεί ένα βρώμικο στοίχημα πάνω στις πλάτες των φοιτητών, αλλά και των εργαζομένων, δείχνοντας πως ακόμα και η βιτρίνα της «λαϊκής εντολής» ή της «εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων» έχει πέσει τελείως. Το κοινοβουλευτικό σύστημα πλέον με περίσσεια κυριολεξία αποδέχεται την πραξικοπηματική επιβολή της εξουσίας του.
Ο νόμος αυτός έρχεται να αλλάξει ριζικά το σκηνικό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να απελευθερώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόλο που έχει στο σύστημα, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης. Πρόκειται για μια ταχύτατη αντιμεταρρύθμιση-σοκ που αναπροσαρμόζει βίαια την τριτοβάθμια εκπαίδευση στις νέες κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνει η κρίση και η επίθεση. Δεν αποτελεί ένα ουρανοκατέβατο σχέδιο, αλλά συντονισμό με όλες τις ευρωπαϊκές επιταγές και συνθήκες για την εκπαίδευση.
Ο νέος αυτός νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση προωθεί ένα μοντέλο εργαζομένου σύμφωνα με τα νεοφιλελεύθερα πρότυπα προωθώντας ελαστικές μορφές εργασίας, συρρίκνωση εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων και γενικότερα την εργασιακή επισφάλεια. Το Σύμφωνο 1ης απασχόλησης σύμφωνα και με τις επιταγές της Ε.Ε, θεωρεί τους νέους εργαζόμενους ως μια ειδική κατηγορία που με ηλικιακά, και μόνο, κριτήρια θα πρέπει να πληρώνεται λιγότερο από το υπόλοιπο σώμα των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι θεσμοθετείται τριετής μαθητεία για νέους άνεργους με απολαβές γύρω στα 350 - 400 ευρώ, αλλά και δημιουργία "Συμβολαίου Πρώτης Απασχόλησης" που θα αφορά τις νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες θα αμείβονται με 550 ευρώ, έναντι των 740 ευρώ που ορίζει η τελευταία σύμβαση. Επί της ουσίας, μιλάμε για μια άνευ όρων παράδοση της νεολαίας στις ορέξεις της εργοδοσίας που με τη σειρά της σημαίνει ότι η δική μας γενιά θα είναι αυτή που θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος για την έξοδο της χώρας από την κρίση προσφέροντας φτηνή κι ελαστική εργασία προκειμένου να συντηρηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα ο νόμος προβλέπει:
Διάλυσης της δημόσια και δωρεάν εκπαίδευσης
1.αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης του πανεπιστημίου, δηλαδή μειώνει το ποσοστό της απευθείας κρατικής χρηματοδότησης του και συνδέει το υπόλοιπο με την αξιολόγηση. Επίσης, προβλέπει την αναζήτηση χρηματοδότησης από ιδιώτες. Το νέο πανεπιστήμιο θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις της αγοράς, δηλαδή ιδιώτες-χορηγοί, όπως μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στην περίπτωση της ιατρικής, θα έχουν λόγο στο πρόγραμμα σπουδών της σχολής με αποτέλεσμα συγκρότηση εφήμερων προγραμμάτων σπουδών και άρα πτυχίων με μικρής διάρκειας αξία στην αγορά εργασίας αλλά και τον έλεγχο των παρεχόμενων γνώσεων. Τέλος, η μείωση της χρηματοδότησης θα σημάνει επιβολή διδάκτρων, με την ίδια ακριβώς λογική με την οποία επιβλήθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης και συγχωνεύσεις και κατάργηση τμημάτων, όπως προβλέπεται ότι μπορεί να συμβεί με συνοπτικές διαδικασίες από το νέο νόμο.
2.περικοπή συγγραμμάτων: το σύγγραμμα ορίζεται ως ένα βιβλίο και όχι ως το απαιτούμενο σύνολο βιβλίων για κάθε μάθημα, δηλαδή ένα μόνο βιβλίο για τη βιοχημεία κοκ. και καμία πρόβλεψη για τους άτλαντες, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει στην αγορά ενός αριθμού βιβλίων από τους φοιτητές και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής πλήρους κατάργησης του δωρεάν βιβλίου με τη θέσπιση του ηλεκτρονικού βιβλίου, όπως αρχικά είχε την πρόθεση να κάνει το υπουργείο.
3.περιορισμός των φοιτητικών παροχών, δηλαδή της στέγασης και της σίτισης
4.θέσπιση του φοιτητικού δανείου, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει και στην πράξη ότι η εκπαίδευση δε θα είναι πια δωρεάν.
Επίθεση στα δικαιώματα των πτυχίων
Σπάσιμο σπουδών σε 3 κύκλους: 1ος, 2ος(μεταπτυχιακές σπουδές) 3ος(διδακτορικό) που αντιστοιχούν σε νούμερα πιστωτικών μονάδων (60/έτος) και θέσπιση της έννοια των σπουδών σύντομου κύκλου (σα να λέμε 0,5ος κύκλος) που αντιστοιχεί σε 120 πιστωτικές μονάδες και είναι κάτι το …ενδιάμεσο.
Εισαγωγή των «γενικών» και «ειδικών» προγραμμάτων σπουδών για ακόμα μεγαλύτερη …ποικιλομορφία στις αποχρώσεις των αποφοίτων.
Εν ολίγοις, μιλάμε για την πλήρη διάλυση του πτυχίου. Οι απόφοιτοι μυριάδων ταχυτήτων που θα προκύπτουν μέσα από αυτή τη σούπα θα είναι οι αυριανοί αναλώσιμοι ελαστικά εργαζόμενοι, άνεργοι, δια βίου περιπλανώμενοι. Θα έχουν εμπεδώσει ότι μέσα από μια ατομική διαδρομή πιστωτικών μονάδων να βγουν στη σύγχρονη ζούγκλα και τον ανταγωνισμό χωρίς να τους εξασφαλίζεται κανένα επαγγελματικό δικαίωμα.
Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν στοχευμένα στρατιές νέων εργαζομένων χωρίς να είναι σε θέση να διεκδικήσουν συλλογικά τα δικαιώματα τους απέναντι στον εργοδότη, αφού δεν θα υπάρχει το ενιαίο πτυχίο που τους κατοχυρώνει επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα.
Αναγνώριση των ιδιωτικών πανεπιστημίων: όχι μόνο αναγνωρίζονται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους των ΙΕΚ να εισάγονται μέσω κατατακτήριων εξετάσεων σε δημόσια πανεπιστήμια. Μετά το πέταγμα χιλιάδων αποφοίτων λυκείου εκτός του δημόσιου πανεπιστημίου, καλλιεργούν την αυταπάτη της επαγγελματικής αποκατάστασης μέσω της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Επίθεση στους κοινωνικούς αγώνες
Το νομοσχέδιο προβλέπει πλήρη κατάργηση του ασύλου. Εκτός από μία δεδομένη κατάκτηση χρόνων του ελληνικού μαζικού κινήματος, το άσυλο αποτελεί το σημείο στο οποίο κάθε κοινωνικός αγώνας ολοκληρώνεται και συναντά τις πραγματικές του δυνατότητες. Είναι αυτό που εξασφαλίζει την προστασία του από το «νομικό κυνήγι» του κάθε καθεστώτος και το βασικό του δικαίωμα να αμφισβητεί την τάξη πραγμάτων. Η ποινικοποίηση κάθε αγώνα, η αναγόρευση κάθε απεργίας ως καταχρηστικής και παράνομης από τις εισαγγελικές αρχές τα τελευταία χρόνια, είναι ενδεικτικό των βλέψεων του μπλοκ εξουσίας για τα πανεπιστήμια αλλά και ενδεικτικό της προσπάθειάς τους για μια κοινωνία αιώνια συντηρητική.
Επιπλέον, στο μοτίβο ενσωμάτωσης και καταστολής οποιουδήποτε διαφορετικού λόγου αρθρώνεται μέσα στη πανεπιστημιακή κοινότητα (ανάπτυξη κινημάτων, εναντίωση σε παραβατικές συμπεριφορές καθηγητών) κινούνται και τα πειθαρχικά συμβούλια. Θα βλέπουμε συχνά να επιβάλλονται ποινές στους φοιτητές που θεωρούνται ότι «παρακωλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία» και μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε διαγραφή τους από το τμήμα.
Θεσπίζονται <<συμβούλια>> και <<συνήγοροι>> δήθεν στην υπηρεσία του φοιτητή, ενώ προβλέπεται <<συμβολική εκπροσώπηση>> στα νέα όργανα διοίκησης σε ρόλο παρατηρητή, και ακόμα χειρότερα, <<συνενόχου>> στη σκληρή πολιτική που θα αποφασίζεται σε βάρος όλου του φοιτητικού σώματος.
Ακόμη παραπέρα, ισοπεδώνεται η δυνατότητα ανάπτυξης συλλογικών αγώνων, αφού χτυπιούνται τα συλλογικά συμφέροντα και η ενιαιότητα των πτυχίων , ενώ προωθείται η εξατομίκευση των σπουδών και η ανταγωνιστικότητα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο εντατικοποίησης που δε θα επιτρέπει <<να σηκώσουμε κεφάλι>>.
Εντατικοποίηση ρυθμών σπουδών
Το καθεστώς φοίτησης γίνεται πλέον πολύ πιο αυστηρό. Οι φοιτητές, αν δεν εγγραφούν σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα, χάνουν την ιδιότητά τους. Επιπλέον, εντατικοποιούνται πλήρως μέσω μιας σειράς αλλαγών όπως είναι:
Πλέον οι διαλέξεις θα είναι υποχρεωτικές, με απουσίες και με συνεχείς εξετάσεις και υποχρεωτικές εργασίες, δημιουργώντας ένα πιο ασφυκτικό πλαίσιο φοίτησης.
Επίσης, εισάγονται κι επίσημα οι αλυσίδες μαθημάτων, με τις οποίες δεν επιτρέπεται στον φοιτητή να παρακολουθήσει μαθήματα μεγαλύτερου εξαμήνου αν δεν έχει εξεταστεί επιτυχώς σε μαθήματα του προηγούμενου.
Εισάγεται ο θεσμός της <<μερικής φοίτησης>> για όσους αποδεδειγμένα εργάζονται 20 ώρες τη βδομάδα δίνοντας δυνατότητα αποφοίτησης στα 2ν έτη.
Αυστηροποιείται η διάρκεια του εξαμήνου στις 13 εβδομάδες.
Μπαίνει για πρώτη φορά όριο αποτυχιών στην εξέταση των μαθημάτων. Ξεπέρασμα των τριών αποτυχιών συνεπάγεται εξέταση από τριμελή επιτροπή και παραπέρα αποτυχία επισύρει ως και τη διαγραφή του φοιτητή.
Αλλαγές στη διοίκηση του πανεπιστημίου
Τη διοίκηση αναλαμβάνουν τα συμβούλια διοίκησης από καθηγητές των Ιδρυμάτων αλλά και εξωπανεπιστημιακούς, που θα έχουν στα χέρια τους και το στρατηγικό πλάνο. Σ΄ αυτά θα συμμετέχουν και εξωπανεπιστημιακά μέλη, διορισμένα από το υπουργείο: στελέχη τραπεζών, επιχειρηματίες ,manager, κλπ. Παρά τις καταγγελίες των πρυτάνεων κατά του νόμου, ως φοιτητές διαχωριζόμαστε απ' αυτούς που υπήρξαν απόλυτοι εκφραστές των συμφερόντων του κράτους και των επιχειρήσεων, και συνεργάτες της καταστολής των κινημάτων στο παρελθόν. Επιλέγεται μια ακόμη πιο αντιδραστική μορφή διοίκησης, που θα εξασφαλίζει και τυπικά το διορισμό της από το κράτος και τους φίλους του, προσπαθώντας να κατοχυρώσει και νομικά την αντίθετη θέση του φοιτητικού κινήματος. Με αυτόν τον τρόπο, η διοίκηση του Ιδρύματος, η κατανομή της χρηματοδότησης, το περιεχόμενο της ερευνητικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας θα καθορίζονται από ξένους προς το Πανεπιστήμιο παράγοντες. Τα προγράμματα σπουδών που θα καταρτίζονται όλο και περισσότερο με βάση της ανάγκες των επιχειρήσεων ,οι οποίες θα χρηματοδοτούν το κάθε ίδρυμα συνδέοντας ακόμη περισσότερο τις σπουδές με τις ανάγκες της αγοράς.
Υγεία
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής αυτής αποτελούν και οι αλλαγές στην υγεία. Οι συνεχείς συγχωνεύσεις κλινικών, το πάγωμα των προσλήψεων, η καθυστέρηση πληρωμών συνθέτουν το εκπληκτικό πλάνο που θα «σώσει την πατρίδα», όπως συχνά λένε και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Οι αλλαγές αυτές αποτελούν το απόλυτο άνοιγμα στις ιδιωτικό κεφάλαιο στην υγεία, μαζί με τις πρόσφατες αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία και φυσικά στο κέντρο αυτών των αλλαγών είναι και η εκμετάλλευση του εργαζόμενου ιατρού και ασφαλισμένων.
Με βάση το νέο νόμο και την καθιέρωση των πιστωτικών μονάδων οι απόφοιτοι εντάσσονται ατομικά στην αγορά εργασίας με αποτέλεσμα την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τη θέσπιση ατομικών. Αυτή η αλλαγή έχει ήδη γίνει στην αγορά εργασίας και το ενιαίο πτυχίο αποτελούσε παραφωνία στο νέο εργασιακό τοπίο-μεσαίωνα. Πιο συγκεκριμένα, για τους φοιτητές ιατρικής αυτό θα σημάνει το επόμενο διάστημα αλλαγή του τρόπου ένταξης στην ειδικότητα με κατάργηση της λίστας αναμονής και επιβολή εξετάσεων. Τελικό αποτέλεσμα θα είναι ότι δε θα παίρνουν όλοι ειδικότητα (κάποιοι θα δουλεύουν για πάντα σε κέντρα αισθητικής), αλλά ούτε και την ειδικότητα που θέλουν.
Ο τελευταίος καιρός χρωματίστηκε από το έντονο χρώμα των άγριων απεργιών της 28 και 29 ιούνη, από τον κατακλυσμό των πλατειών και τις δεκάδες κινητοποιήσεις σε διάφορους εργασιακούς κλάδους. Επόμενος κόμβος που μπαίνει τώρα για πανελλαδική κινητοποίηση είναι αυτός της ΔΕΘ όπου ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. ‘Ηδη έχουν καλεστεί συγκεντρώσεις από τους αγανακτισμένους του Λευκού Πύργου, από σωματεία και από φοιτητικούς συλλόγους όλης της Ελλάδας και έτσι η μαζικότατη πορεία της ΔΕΘ μπορεί να γίνει η αρχή για το ξέσπασμα του φοιτητικού κινήματος αλλά και τη κοινή συμπόρευση των φοιτητών μαζί με τους εργαζομένους και άνεργους που πλήττονται και αυτοί από τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και βγαίνουνε στο δρόμο.
Η εξέγερση ενάντια σε αυτή αλλά και κάθε άλλη κυβέρνηση για τη διεκδίκηση των αναγκών της νεολαίας και των εργαζομένων είναι δεδομένη. Με συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις θα βρούμε τον κόσμο της εργασίας για ένα ενιαίο και μεγάλο μέτωπο, ώστε να μας βρουν μπροστά τους.
Η σύγκρουση με το νέο νόμο δεν είναι μια συντεχνιακή μάχη των φοιτητών, αλλά η αρχή ενός κινήματος που θα συγκλονίσει τις ρίζες των από πάνω και θα θέσει κοινωνικά ζητήματα.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ.
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.ΟΧΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ.
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΠΡΑΓΑΣ-ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΧΑΕ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΏΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΒΕ. ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, πτυχίων, σχολών, ιδρυμάτων. Μόνος αρμόδιος για τις υποθέσεις μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ν. 3863/2010 ΠΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΗ ΠΑΙΔΙΚΉ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΠΟΦΟΙΤΟΥς. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΕ ΙΕΚ/ΚΕΣ/ΚΕΚ
ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, 35-ωρο - 5μερο - 7ωρο. Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ – ΠΛΗΡΗΣ, ΙΣΗ, ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ (ασφαλισμένους και ανασφάλιστους)
Κατάργηση της δράσης κάθε λογής εργολάβων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μονιμοποίηση συμβασιούχων που εργάζονται υπό αυτό καθεστώς (πχ καθαρίστριες), επαναπρόσληψη προσωπικού για την κανονική λειτουργία της λέσχης, αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα πανεπιστήμια.
ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, για όλους τους φοιτητές
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ.
ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΕΡΙΟΔΩΝ.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:
ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 13/9 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΕ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΣΧΟΛΗ
Σύσταση ανοιχτής σε όλους συντονιστικής επιτροπής, υπόλογης σε αυτήν για την υλοποίηση της απόφασης και για τον καθορισμό των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων του συλλόγου.
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/9 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΠΙΘΑΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Συντονισμό με γενικές συνελεύσεις φοιτητών – σπουδαστών που κινούνται σε ανάλογη κατεύθυνση με τη δικιά μας ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ. Επιδιώκουμε και συντονισμό με τους αγωνιζόμενους μαθητές και τα εργατικά σωματεία και του αγωνιζόμενου λαού των πλατειών.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ